Lokale julemarkeder byr på førjulskos for små og store

Spenning, ventetid og kos. Førjulstiden er magisk, og hva er vel bedre for å komme i julestemning enn å dra på et julemarked eller to?

Teks og bilder: NBBO og arrangørene

Juletiden er en fin tid for mange. For noen er det familiehygge, vennelag og julebord i fleng, mens andre kanskje har en roligere førjulstid. Hvis du trenger å få litt ekstra julestemning, eller bare har lyst til å ta en koselig utflukt, er det mange steder i området du kan dra til. Vi har satt sammen en liten liste med lokale perler.

30. november - Julegrantenning på Strømsø Torg

Klokka 17:00 åpnes julen på Strømsø Torg. Strømsgodset Musikkorps spiller før julegranen og elgene tennes.

2. - 3. desember

Julegrantenning på Bragernes Torg med fakkeltog - lørdag

- 16.30-16.55: Oppmøte til fakkeltog på Grev Wedels plass. Alle barna oppfordres til å kle seg ut som Lucia og de som er utkledd går først i toget.
- 17.00: Avgang – vi går gjennom Gågata og tenner lystaket.
- 17.15: Julegrantenning Bragernes torg med Frelsesarmeen og ordfører Kjell Arne Hermansen.
Programmet for dagen utarbeides fortsatt, du finner fortløpende oppdateringer i arrangementet.
2. desember tennes julegranen på Bragernes Torg
2. desember tennes julegranen på Bragernes Torg

Julegrantenning Mjøndalen Torg - lørdag (15:30- 16:30)

Mer informasjon kommer snart i arrangementet på Facebook.

Julemarked på Drammens Museum - søndag (11-15)

Drammens Museum inviterer, tradisjonen tro, til det stemningsfulle og nostalgiske julemarked på Marienlyst. Finn julegaver og bli inspirert i salgsbodene, kjør hest og kjerre, bli med på jule-rebus og juleverksted, og opplev den spesielle julestemningen inne på Marienlyst Lystgård. Jasmin kvinnenettverk serverer varm mat ute, og kafeen i Lychepaviljongen er åpen med kaffe, gløgg og vafler. Velkommen til god, gammeldags julestemning med lys i mørket, barnekor og opplevelser for store og små. Mer info i arrangementet på Facebook.

Julemarked på Godsen - søndag (12-16)

I Kreftings gate 19 inviteres det til et litt alternativt julemarked hvor fokus er miljø, gjenbruk, håndverk, bærekraft og kultur. Her kan du handle julegaver, spise god mat, høre på korsang og komme i julestemning. Mer info i arrangementet på Facebook.

Julemarked på Svarterud gård - søndag (11-15)

Denise Sandli som driver Blåveispiken Blomster inviterer til julemarked hjemme på gården i Andorsrudveien 22. Det blir salg av julenek, julekranser, strikk, gavepakker, julegrupper, juleblomster, gløgg og kanelsnurrer med mer. Mer info i arrangementet på Facebook.

Torsdag 30. november tennes julegranen på Strømsø Torg

9. - 10. desember

Julemarked på Temte Gård (12-16)

Lørdag og søndag inviteres det til julemarked på begge tunene på Temte Gård. Her har de dyr man kan mate og kose med, julemusikk og juletre på tunet. julenissesleden er også ute på tunet og alle som vil kan både sitte i den, og ta julebilder. Det er fyr i baksthuset og man kan spise og drikke tradisjonsrik julekos. Det blir også ulike boder på tunet. Mer info i arrangementet på Facebook.

Julemarked på Lier Bygdetun - søndag (12-17)

Lier Bygdetun inviterer til ekte julestemning, gamle boder, bakverk i bakstehuset, åpne verksteder, eventyr på stabburet og kjøring med hest og vogn. Følg med i arrangementet for oppdatert program. Det settes opp gratis buss fra Lierbyen.

Jul hele uken.

Hos Hadeland Glassverk er julen i full gang allerede. Bærums Verk starter sitt juleprogram den 25. november og Blåfarveværket åpner for julen den 2. desember. Hit kan du ta turen for å handle lokalt håndtverk, nyte gode matopplevelser og få med deg fine aktiviteter og arrangementer.

 

Tips:

Ikke pakk inn julegavene med glanset papir - det kan ikke resirkuleres.

Finn heller andre varianter som er bedre for miljøet.