Vi ønsker velkommen til førjulskonsert med Sølvguttene

Avdelingsleder for medlem, Ingrid Holst Nissen, gleder seg til å invitere medlemmer og byens befolkning til en stemningsfull aften med Sølvguttene i Bragernes kirke.

Tekst: Cecilie Bergli - Markedskonsulent i NBBO

– For tredje året på rad er vi stolte av å stå som arrangør for førjulskonsert med Sølvguttene, nå kan vi trygt kalle det en tradisjon, sier Ingrid Holst Nissen. Hun er både ivrig og spent på å ønske velkommen til en hyggelig kveld i Bragernes kirke tirsdag 28. november.

Hun trekker frem konserten som et av de store høydepunktene gjennom året og ser frem til nok en uforglemmelig opptreden under ledelse av dirigent Frikk Heide-Steen. Med blendende sangferdigheter og juleånden som sin kraft, er Sølvguttene kjent for å skape magiske øyeblikk.

Men musikken stopper ikke der. Otto Christian Odland vil gi publikum vakre toner fra kirkens mektige orgel, og vi venter spent på om trompetsoloen "Vidda" dukker opp i løpet av konserten. Denne kvelden er vi så heldige at guttene har med seg både Tormod Åsgård og Trond Olav Ruistuen på trompet.

Ingrid gleder seg til å, tradisjonen tro, ønske velkommen til førjulskonsert med Sølvguttene

Der folk trives 

Det er NBBO sin visjon. Vi skal bygge og legge til rette for gode hjem og bomiljøer - og bidra til økt trivsel der du bor. Opplevelser utenfor hjemmets fire vegger er vel så viktig og derfor er vi en initiativtaker til å skape kulturopplevelser for medlemmene våre, og befolkningen generelt. 

I tillegg til konserten med Sølvguttene støtter vi små og store initiativ gjennom året, både gjennom "NBBO - gir tilbake" og som sponsor for større arrangementer. I tillegg samarbeider vi med Drammen Scener og Brageteatret.

– At vi er med på å muliggjøre en rekke opplevelser og arrangementer her i byen vår er noe vi er skikkelig stolte av, sier Ingrid.

Nå er det konserten med Sølvguttene som får mest oppmerksomhet og vi er glade for å se at det allerede er stor interesse for billettene.

– Som et ekstra gode for medlemmene våre, har de fått tilgang til å kjøpe billetter før vi åpner opp for ordinært salg til alle. Til og med mandag 9. oktober er det kun medlemmer som kan kjøpe billetter, og slik sikre seg de beste plassene i kirken. De skal jo ikke være noen tvil om at det lønner seg å være medlem, sier Ingrid og blunker.

Heldigvis er det god plass i kirken, så det er gode muligheter for "ikke-medlemmer" å få med seg denne unike førjulsopplevelsen. Dette blir en flott anledning til å komme i julestemning og dele den magiske tiden med venner og familie.

Sølvguttene kommer til Drammen
Fotograf: Elisabeth Wathne

27 år med Sølvguttene

Frikk Heide Steen har vært fast ansatt som dirigent for Sølvguttene siden 2019. Karriere som korgutt startet han allerede som 8 åring og han har vært en del av koret, og den nå ganske så omfattende organisasjonen de har blitt, hele tiden. Veien til dirigent startet først som hjelpedirigent ved siden av studietiden på Bårdar Akademiet og Norges musikkhøgskole også har han steget i gradene og inn i en full stilling etter fullført utdannelse.

– Det har vært en gøy og innholdsrik reise, fra det koret jeg ble med i som gutt, hvor vi var ca 50 sangere og en dirigent. Frem til i dag hvor vi har doblet oss i størrelse og har over 100 gutter med i koret og to dirigenter som har dette som fulltidsjobb, sier Frikk. Han legger også til at han føler seg veldig privilegert som får ha en slik jobb, da det er noe helt unikt i musikkbransjen og kanskje særlig for de som jobber med kormusikk.

Hvis han skal gjøre en kvalifisert gjetting så har han sikkert vært med på et sted mellom 1500 og 2000 opptrender til sammen som sanger og dirigent.

Frikk Heide Steen skal lede oss gjennom julekonserten 28. november
Frikk Heide Steen skal lede oss gjennom julekonserten 28. november

Konserter i både inn- og utland

Nå har koret akkurat kommet tilbake fra høstturné i Europa, hvor de har spilt konserter i Østerrike, Slovakia og Tsjekkia. Frikk forteller at utlandsturen, som de legger til høstferien, er et av høydepunktene for guttene gjennom året. Det er belønning for alt det harde arbeidet de legger ned i opptredener gjennom året, og særlig i julen. Til sammen har koret nemlig rundt 170 opptrender i løpet av et år, hvor rundt 75 av disse er konsentrert i perioden 15. november til 23. desember. Pengene de tjener på konserter gjennom året går til å arrangere slike turer og opplevelser i utlandet.

Nå er de klare til å sette i gang med innøvingen til de kommende julekonsertene og Frikk kan fortelle at de neste seks ukene blir hektiske.

– Heldigvis har mange av guttene vært igjennom dette før, så for de går det ganske greit å plukke opp julesangene, men hvert år har vi ca 30 gutter, som alle er i åtte- niårsalderen hvor alt dette er helt nytt, og de kan nok kjenne seg litt overveldet innimellom.

Vi deler oss inn i tre lag, slik at på hver konsert er det to og to lag som møter sammen. Det er helt nødvendig for at guttene også skal få litt fri innimellom. De aller fleste er med på minimum 14 opptrender i førjulstiden, mens er med på opp i mot 30 konserter.

Gleder seg til å komme tilbake til Bragernes kirke.

– Klangen i kirken og det flotte orglet er noe helt eget i Bragernes kirke. Jeg gleder meg til å komme dit å kjenne på den julestemningen vi klarer å skape i akkurat dette rommet, sier Frikk. – Vi vet at publikum setter pris på at vi fremfører den tradisjonelle julemusikken, og selv om vi så klart har modernisert oss her og der, er det fortsatt de kjente og kjære julestykkene vi har med oss denne kvelden, som garantert vil få frem julestemningen.

Han setter stor pris på samarbeidet med oss i NBBO og synes det er stas at det er igjen blitt tradisjon med Sølvguttenekonsert i Drammen.

Det lønner seg å være medlem

Forkjøpsrett på billettene til Sølvguttene er bare en av mange fordeler du får som medlem i NBBO. Du kan se alle våre fordeler her... og ta en titt på vårt unike kulturtilbud her...  Kulturtilbudene er tilgjengelig kun via nyhetsbrevet vårt.