FULL FRES PÅ BRAGERNES
FULL FRES PÅ BRAGERNES
Folk strømmet til spisestedene på Bragernes etter at de fikk åpne igjen. Driverne av Café Bragernes, Jonas B. og Kawa ser lyst på resten av året,
og håper folk fortsetter å finne veien til sentrum denne høsten og vinteren.
Tekst og foto: Kine Myrvold Olsen
FULL FRES PÅ BRAGERNES
Tekst og foto: Kine Myrvold Olsen
- Menyen endres litt etter sesong, men de faste tingene står der hele året. På sommeren er blåskjell veldig populært - og mange velger å kjøpe den hjemmelagede softisen vår til dessert. Steak and fries er også veldig populær. Det er en flank steak som blir stekt på i en sous vide på 56 grader i mange timer, forteller han.
Bruken av byen endret seg
Ståle har jobbet på Jonas B. i 20 år, og ble medeier for noen år tilbake. På de 20 årene har hvordan folk bruker byen forandret seg veldig.
- Før var det ikke lunsjmarked i Drammen i det hele tatt. Da åpnet ikke spisestedene før en stund etter lunsj. For noen år tilbake endret dette seg veldig, og drammenserne har blitt flinke til å bruke byen enda mer enn før, også til lunsj, sier han.
I tillegg til å ta imot lunsj- og middagsgjester har de også mange forskjellige arrangementer i lokalet i 2. etasje. De har både hatt bryllup, utdrikningslag, julebord, bursdager, konfirmasjoner og begravelser der oppe.
- Det er veldig et veldig populært lokale, og det begynner å fylles opp for høsten med alle arrangementene som har blitt utsatt det siste året, sier Ståle.
Suksess med nytt konsept
Selv om de ikke har rukket å holde åpent så lenge, så har Café Bragernes rukket å få flere stamgjester som de har gledet seg til å se igjen. Med et helt nytt konsept tok de Drammen med storm da de åpnet i november 2019.
- Vi har vært veldig opptatt av å være tro mot konseptet vårt hele veien. Her skal vi ikke servere burger og pizza, men danskinspirert lunsj og franskinspirert middag, sier Ancha, og legger til:
- Alle nordmenn er jo så glade i alt dansk, så med danske smørrebrød som lunsjkonsept og litt franskinspirert middagskonsept, så følte vi at vi hadde funnet noe som kunne treffe drammenserne.
Ellevill velkomst
Restaurant Kawa åpnet dørene i Drammen i slutten av mai, og har ifølge administrerende direktør Harald Berger hatt en ellevill velkomst med fulle hus. Konseptet til Kawa er en hybrid av en restaurant til lunsj og middag, og nattklubb i helgene. Både kjøkken og interiør gjenspeiler inspirasjonen fra Asia, samtidig som alt er veldig nytt og moderne. Kawa betyr elv på japansk.
Han forteller at de i sommer har jobbet med å knytte til seg samarbeidspartnere til høsten og vinteren for intimkonserter og DJ-er på nattklubben fredag og lørdag.
Nå håper både Ståle, Ancha og Harald at folk fortsetter å finne veien til spisestedene og utestedene på Bragernes også i høst og vinter.
- Det er godt å se at det er mye liv på torget og i hele byen igjen, sier Ancha.
Du har akkurat lest en artikkel publisert i NBBO-bladet Nr. 2 - 2021. Du kan lese hele magasinet her.
Du er kanskje også interessert i?
Gi bort en smakfull gave
Spiselige julegaver er alltid ekstra hyggelig både å få og gi bort. Arranger gjerne et juleverksted med nære venner eller familie for en koselig førjulskveld og produser noe sammen.
Vintersykling
Hvordan årets vinter kommer til å bli, er foreløpig for tidlig å si noe om. I fjor var skiløypene knallharde og trikkeskinnene en saga blått, store deler av vinteren. Markastiene var en blanding av snø, holke og barmark
– Det var perfekte forhold for vintersykling!
10 bærekraftige julegaver
Vi nærmer oss årets mest intense gaveperiode – julen. Unngå å kjøpe meningsløse, dyre julegaver som noen ganger bare blir satt innerst i kottet… Tenk heller kreativt og gi hverandre miljøvennlige og bærekraftige julegaver til jul.
Her gir vi deg 10 julegavetips !
Podcasteren, underholderen og komikeren
Nysgjerrig, fantasifull og nyskapende. Tre ord som kan beskrive den multidisiplinære Kristopher Schau.
Førjulskos for store og små
Spenning, ventetid og kos. Førjulstiden er magisk, og hva er vel bedre for å komme i julestemning enn å dra på et julemarked eller to?
Vær våken og tilstede
Høsten og vinterhalvåret kan bety større brannfare i hjemmene våre. Det skyldes levende lys, fyring og heftigere bruk av elektriske apparater. -Vær våken og til stede, oppfordrer informasjonskonsulent Kristin Grydeland i Drammensregionens Brannvesen.
På skattejakt i bruktbutikker
Det er flust av gjenbrukskupp å finne i bruktbutikker – og det er mange bruktbutikker i Drammen du kan gå på skattejakt i! Her kan du bli bedre kjent med noen av de, og nederst i artikkelen finner du en oversikt gjenbruksbutikkene i Drammen.
Helter og historier fra krigen
Drammen slapp ikke unna tyskernes grep under 2. verdenskrig. Det er mange spennende historier og helter fra Drammen på denne tiden, som du kan
lære mer om under byvandringene med Odd Myklebust.