10 enkle tips som gir deg bedre pris for boligen din

Med disse tipsene vil du enkelt heve det samlede inntrykket av din bolig på visningsdagen.

Tekst: Garanti Eiendomsmegling

1. Et tiltalende førsteinntrykk

Førsteinntrykket er viktig. Sørg for at boligen fremstår som ren, ryddig, lys og luftig. Tenn noen stearinlys, ha friske blomster på bordet og entreen fri for klær og sko.

Rydd og kast så mye du kan før visningen. Du skal likevel flytte så benytt anledningen til å ta ryddejobben på forhånd. Gi bort eller kontakt det lokale loppemarkedet.

2. Reparer småting og avslutt prosjekter

Nå er det på tide å fikse eventuelle uavsluttede prosjekter, som en manglende list, kran som drypper, løse ledninger, halvgjort malingjobb osv. Gå gjennom boligen med et kritisk blikk og rett opp feil og mangler. Dette gjelder både ute og inne.

Det hender folk kikker i skap og skuffer, så ta en runde og rydd opp. Sørg for at klærne henger pent på hengerne og at skoene står på rad og rekke.

Velg nøytrale og lyse farger om du skal male før visning.

3. Et malingstrøk kan lønne seg

Det er ikke sikkert potensielle kjøpere er like glad i knallfarger som deg. Det kan lønne seg å spandere noen liter lys maling, dersom du har hatt en forkjærlighet for knall gul og frisk eplegrønn. I dag vil de fleste helst ha lyse, rolige rom.

4. Nyvaskede vinduer og rene gardiner

Alle vinduene må være nyvaskede og gardinene rene. Er vinduskarmene litt slitt, gir du dem et strøk maling. Bytt ut eventuelle tunge og mørke gardiner med noe lyst og lett. Det er stadig salg på gardiner, så her kan du fornye vinduene for en billig penge. TIPS: Om du er medlem får du rabatt hos Fagrerike Colibri som har et bredt utvalg av gardiner i sin interiøravdeling.

Kjøkkenet er for mange hjertet i hjemmet.

5. Rent og ryddig kjøkken

Kjøkkenbenkene må være rene og ryddige. Fjern alle «festlige» krukker og fat som du har til pynt. Skrubb oppvaskbenken så den skinner. Rydd og vask i skapet under oppvaskbenken. Fjern alle fingermerker fra skapdører og kjøleskap og sørg for at komfyren er skinnende ren. En krydderplante eller to i vinduet, pluss noen friske blomster på kjøkkenbordet setter prikken over i’en.

6. Et fristende og rent bad

På badet må alle flater vaskes grundig. Invester i nytt dusjforheng og noen nye håndklær i matchende farger. Fjern sminke, tannbørster, hårbørster, kammer osv. Kast den gamle skittentøysdunken, avfallskurven og badematten.

7. Stylist eller ikke?

Mange velger å bruke boligstylist. Dette er en profesjonell person som arbeider med å se løsninger som gjør at din bolig fremstår så attraktiv som mulig. Det kan være fornuftig å investere noen ekstra kroner slik at du virkelig får frem boligens positive sider. Stylisten gir deg råd om hva du bør fjerne og hvordan du bør møblere. Mange stylister leier også ut møbler som er spesielt godt egnet for visning.

Enkle grep kan gi potensielle kjøpere go'følelsen for din bolig

Gjør uterommet hyggelig før salg.

 

8. Ikke glem uteområdene

Inngangspartiet skal se hyggelig og innbydende ut. Bor du i blokk, kan ny dørmatte og en krukke med noen flotte kvister skape hyggelig stemning. En hage må være ryddig og ordentlig, og hageredskapene på plass i boden. Har du visning om vinteren eller tidlig om våren, kan du likevel pynte opp med noen krukker med vintergrønt eller stemor, de tåler ned til minus 6 grader.

9. Hva med familieportrettene?

Noen har vegger fulle av familiebilder, barnetegninger osv. Ta et kritisk overblikk og fjern det som blir alt for personlig. En kjøper er på jakt etter et hjem til seg og sin familie og er ikke nødvendigvis så veldig interessert i din.

10. Få noen til å passe kjæledyret

Ikke regn med at mulige kjøpere er like begeistret som deg for husets kjæledegge, uansett størrelse. Hunde-sengen og kattedoen må vekk, og huset støvsuges grundig før visning. Kanskje du kan få noen til å passe hunden eller katten din den timen visningen varer, så slipper eventuelle allergikere å snu i døra.

Skal du selge bolig?

NBBO Eiendomsmegling selger alle typer eiendommer, både eneboliger, leiligheter og hytter.

Våre meglere er opptatt av å skape gode kundeopplevelser med begeistring og faglig tyngde, slik at du får en god bolighandel.

Er du i tillegg medlem av NBBO får du gode rabatter når du velger NBBO Eiendomsmegling som din megler