Benedicte fant drømmekjøkkenet sitt i Drammen: – De er på kundens lag

Med kokkeutdannelse og en hverdag som småbarnsmor og gründer, er et funksjonelt kjøkken et must for Benedicte Haugaard (31).

Tekst og bilde: Drømmekjøkkenet Drammen

Benedicte har en travel hverdag som småbarnsmor, kombinert med gründervirksomhet for blant annet en podcast og flere kurs for karrierekvinner.
Benedicte har en travel hverdag som småbarnsmor, kombinert med gründervirksomhet for blant annet en podcast og flere kurs for karrierekvinner.

Da Benedicte og samboeren Leif Fykerud kjøpte hus i Svelvik i 2018, var de ikke fornøyde med kjøkkenet.

– Da dro jeg til Drømmekjøkkenet på Lierstranda for å få hjelp til å tegne et nytt kjøkken, forteller Benedicte.

Det eneste hun var bestemt på, var hvilken benkeplate hun ville ha. Ellers var hun åpen for forslag.

– Her ble jeg møtt med en super service og åpne armer. De kom raskt med forslag og tips, og de var gode på å finne løsninger som passet meg, uten å presse på det dyreste. De fant en balanse, og sa blant annet: «Hvis du går for denne malte fronten i stedet for treverk så får du råd til Quooker og vinskap i tillegg», forteller Benedicte.

Kartlegger kundens behov

En av de Benedicte fikk hjelp av på Drømmekjøkkenet Drammen, var daglig leder Anna Faaberg.

– For meg er det viktig å kartlegge kunden når de kommer, og få vite hva som er deres behov og forutsetninger, forteller Anna.

Med utdanning innen blant annet interiørdesign og grafisk design, er hun trent i å se ulike muligheter. Anna har jobbet snart ti år i Drømmekjøkkenet, først på Billingstad, og siden 2020 på Lierstranda i Drammen. Her har hun oppfylt utallige kunders kjøkkendrømmer.

– Vi går gjerne rundt i butikken med kundene, viser forskjellige fronter og farger. Da kommer de ofte med mange ønsker, og så er det min jobb å sette dette sammen. Det er viktig å vite hva kunden ønsker å bruke kjøkkenet til, forklarer Anna.

Hos Drømmekjøkkenet Drammen, får du hjelp av Jannike Grue og Anna Faaberg.

Kjøkkenets funksjon i hvert enkelt hjem kan være ulik.

– Er det et hjem hvor hele familien liker å stå og lage mat sammen? Eller er det et par som skal ha mer plass til å ha gjester og sosiale middager? sier hun.

For å få en bedre oversikt over hva som er mulig i ulike hjem, drar Anna og kollegaene gjerne på hjemmebesøk til kunden.

– Vi hjelper kundene trygt gjennom hele prosessen, fra planlegging og tegning til bestilling og montering. Vårt fokus er at kundene våre skal kjenne seg trygge, fra første møtet i butikk, til de kan nyte et godt måltid på det nye kjøkkenet sitt, sier Anna.

Det lønner seg å være medlem!

Våre medlemmer får 28% rabatt ved kjøp av kjøkken, bad eller garderobe hos Drømmekjøkkenet Drammen.

Se fordel her... 

Tilbyr det meste til hjemmet

I lokalene på Lierstranda har de utstilt både kjøkken, bad og garderobeløsninger. Drømmekjøkkenet har produsert kjøkken i snart hundre år.

– Når man velger et produkt fra Drømmekjøkkenet kan man være trygg på at man gjør et godt valg. Produktene er kortreiste, av høy kvalitet, bygget med omsorg, har en lang levetid og har et design som varer, sier kjøkkenkonsulenten.

Med mange ulike modeller gir Drømmekjøkkenet muligheten til å skape hver kundens drømmekjøkken.

– Takket være fleksibiliteten som ligger i produksjonen har Drømmekjøkkenet mulighet til å legge inn en rekke spesialløsninger som sikrer best mulig tilpasning til kundens kjøkkenrom, sier Anna.

Flere ting skiller dem ut fra konkurrentene.

– Vi har de beste skuffene på markedet, og ekstra høye skrog. Dette gjør at vi får utnyttet lagringsplassen maksimalt. Faktisk har vi omtrent 20 prosent mer lagringskapasitet på våre løsninger, enn mange andre aktører.

Det skreddersys til både kjøkken, bad og garderobe her på Lierstranda.

– Her får du gode råd som kan løse de utfordringene dere måtte ha med tanke på oppbevaring. Alle familier har forskjellige forutsetninger og behov, og en riktig garderobeløsning handler vel så mye om å planlegge smart som det å ha stor plass. Dørene produseres etter mål, uten at det er behov for tilpasninger i selve rommet.

QUOOKER: Med denne populære vannkrana får man både kullsyre, iskaldt og kokende varmt vann på sekunder.

Den beste investeringa

Kokkeutdannelsen til Benedicte røper at kjøkkenet er et viktig rom i hennes hjem.

– Jeg er veldig glad i å stå på kjøkkenet. Det viktigste for meg der er stor benkeplass, og at ting skal være lett å få tak i, sier Benedicte.

På spørsmål om hennes beste investering kommer svaret fort.

– Quooker er den beste investeringa ever! sier hun, og refererer til den populære vannkrana hvor du får både kullsyre, kokende og iskaldt vann på et sekund.

– Da slipper man å koke opp vann når man skal lage te eller koke pasta for eksempel, forteller hun.

– Ellers er jeg veldig glad for at vi valgte å ha to stekeovner, og integrert kaffemaskin og vinskap. Nedfelt vifte var også et must!

Quooker er den beste investeringa ever!

Drømmekjøkkenet har uendelig mange ulike muligheter og kombinasjoner for å skape det ultimate kjøkken

Full tillit til montøren

I løpet av 2021 pusset Benedicte og Leif opp hele huset sitt. De har dermed vært i kontakt med en rekke håndverkere.

– Drømmekjøkkenet i Drammen er veldig på kundens lag! sier hun.

Etter en runde med tegning og tips sammen med Anna, ble valget om kjøkkenet tatt.

– Så bestilte de rammene, og etter det hadde jeg fortsatt litt betenkningstid på farger og struktur. Og helt til slutt, når jeg nesten kunne se kjøkkenet ferdig montert, kunne jeg ta det endelige valget på benkeplate og vask, forteller Benedicte.

Montøren og møbelsnekkeren Espen hos Drømmekjøkkenet Drammen, ble fort en person de fikk full tillit til.

– Vi bare viste han hvordan kaffemaskinen funket, og så dro vi på ferie til Gran Canaria mens han monterte. Vi rev det gamle kjøkkenet i september, og så var vi ferdige med maling, gulv og tak, og montering av kjøkken i begynnelsen av november, sier Benedicte.

- Vi bare viste han hvordan kaffemaskinen funket, og så dro vi på ferie til Gran Canaria mens han monterte.

«Datteren vår elsker chili»

Med en datter på tre år, og en lillesøster i magen, er Benedicte opptatt av å lage god mat til familien.

– Det er ikke så mye typisk «hverdagsmat» hos oss. Jeg kan godt smelle opp tapas på en onsdag, sier hun.

Raclette, lammeskanker og peking and er også klassikere som tilberedes jevnlig.

– Datteren vår elsker chilli og krydder, sier Benedicte.

Hun har noen gode triks for å gjøre barna glade i sunn mat.

– Jeg lurer henne litt, og lager for eksempel hjemmelaget ketchup med masse tomater, gulrøtter og spinat. Så heller jeg den oppi Idun-flaska. Ellers lager jeg søtpotet-fries i stedet for friterte pommes frites. Jeg lager også mye mos og pureer, forteller småbarnsmoren.

Seks gode tips til seg som skal ha nytt kjøkken

  1. Sett av tid til research, planlegging og refleksjon.
  2. Skaff deg oversikt over de fysiske forutsetningene. Sjekk om det er mulig å flytte på røropplegg, ventilasjon og vinduer, eller om det for eksempel går an å rive en vegg, før man begynner å planlegge løsninger som innebærer strukturelle endringer.
  3. Sett et budsjett og en tidsplan.
  4. Ta utgangspunkt i personlige behov og følg intuisjonen din, ikke fokuser for mye på de nyeste tren­dene. Lag et kjøkken med møbler og utstyr du liker.
  5. Velg smarte oppbevaringsløsninger som frigir plass. Vær nøye med avstanden mellom de forskjellige delene på kjøkkenet. Sørg for at du enkelt kan bevege deg, åpne skap og dra ut skuffer.
  6. Tenk på helhetsinntrykket og tilpass budsjettet deretter. Til slutt er det helheten som avgjør om kjøkkenet er funksjo­nelt og vakkert.

Ikke bare kjøkken på Drømmekjøkkenet

I dag er Benedicte tilbake på Drømmekjøkkenet Drammen for å se på garderober.

– Jeg har alltid ønsket meg walk-in-closet, og fikk det da vi pusset opp huset. Problemet er at det kun er plass til mine klær, så mannen min må også få et eget skap, sier hun.

Med et hus fra 50-tallet er Benedicte veldig åpen for tips og råd fra Anna på Drømmekjøkkenet.

– Det er kjedelig å bestemme seg helt på forhånd. Jeg er veldig åpen for forslag fra Anna, og vet at jeg kan stole på henne, sier Benedicte.

De har ikke bare kjøkken her, men også garderobeløsninger og baderomsløsninger.

Anna Faaberg daglig leder / interiørdesigner hos Drømmekjøkkenet Drammen
Anna Faaberg daglig leder / interiørdesigner hos Drømmekjøkkenet Drammen

To ovner

Hjemme hos Anna er kjøkkenet det viktigste rommet.

– Jeg elsker å lage mat, og hele familien er ofte med i matlagingen. Vi har valgt å ha to ovner; en standardovn og en dampovn, fordi dampovnen bedre beholder næringen i maten, forteller hun.

Anna vokste opp i Skåne i Sverige, og flyttet til Norge for å studere på Westerdals. Senere bodde hun og mannen en periode i Asia, i Vietnam og Malaysia, før de kom tilbake til Norge.

– Jeg savner den asiatiske maten, og lager ofte det på mitt eget kjøkken, sier hun med et smil.

Selv har hun pusset opp sitt eget kjøkken to ganger. I to forskjellige hjem.

– Et kjøkken holder fint i mellom 20 og 30 år, og våre kjøkken hos Drømmekjøkkenet har en levetid på minst 20 år. Men mange som kjøper et nytt hus merker at kjøkkenet der kanskje ikke passer dem helt, fordi de er laget for en annen familie med andre behov, sier Anna.

Av og til er det ikke så store endringer som trengs.

– Du kan også gjøre mye med et gammelt kjøkken. Du kan bytte benkeplater, håndtak, kanskje komplementere med en øy og gjøre noe med overskapene, sier hun.

– For meg er det like viktig å skape gode løsninger, funksjonelle kjøkken, som et vakkert hjem. Målet er at få et unikt kjøkken som er tilpasset ditt bruk. Jeg ønsker å gi kundene mine en kjøpsglede og en trygghet gjennom hele prosessen.

Det er mange måter å skape drømmekjøkkenet på.

Nytt kjøkken, garderobe eller bad?

Som medlem får du 28 % rabatt hos Drømmekjøkkenet Drammen på Lierstranda.

MicrosoftTeams-image (4)