Skal tiltrekke innflyttere med Drammens-film

På Eiendomsdagen 2023 ble filmen «Drammen er større enn Oslo» lansert. Filmen spres til hele Østlandet, med mål om å få flere til å få øynene opp for hvor bra det er i Drammen.

Tekst: Kine Myrvold Olsen

Åsmund Knutson i Gateway Studios har væt produsent for filmen.
Åsmund Knutson i Gateway Studios har væt produsent for filmen.

I Drammen er alt litt større enn i Oslo. Du får større hus for pengene, ungene får mer plass, man får mulighet til å kjøpe større grill. Dette er budskapet i en film som mange aktører i Drammen har vært med på å lage. 

I fjor ble Eiendomsdagen arrangert for 10. gang. Dette er regionens største bransjetreff for alle som jobber med eiendom og eiendomsutvikling. Svensson Nøkleby Advokatfirma, BDO Drammen og Eiendomssenteret arrangerer Eiendomsdagen i Drammen, med Næringsforeningen i Drammensregionen som samarbeidspartner. I planleggingsfasen av arrangementet kom ideen om å lage en promofilm for Drammen som kunne ha «premiere» på selve dagen og som også kunne brukes i etterkant.  

Initiativtakerne fikk med seg Gateway Studios, som er i ferd med å etablere seg på Skur 7 i Drammen, til å produsere filmen. I tillegg ble Quality Hotel River Station, Drammen kommune, NBBO og en rekke andre eiendomsaktører med på å finanisere prosjektet. Veien fra idé til ferdig produsert film ble kort.  

Viktig å bruke Drammen som utgangspunkt 

Gateway Studios tok utfordringen på strak arm. De fikk med seg flere kreative hoder fra bransjen i Drammen, og kom med litt ulike ideer. 

– Gateway Studios er nystiftet, og dette er en av de første tingene vi gjør i Drammen. Det var viktig for oss å bruke lokale samarbeidspartnere og bruke byen som utgangspunkt for filmen, sier Åsmund Knutson, en av gründerne av Gateway Studios.  

Underveis i idéarbeidet kom de frem til konseptet om at alt er litt større i Drammen. Det var viktig å komme bort fra den typiske informasjonsfilmen, men heller skape noe som kan engasjere mer, leve lenge og få mer oppmerksomhet.  

 – Det var veldig gøy og forfriskende å jobbe med denne gjengen. Det var et ekte ønske om å få til noe som er bra for byen i fellesskap. Det blir et godt resultat når det er en vilje til samarbeid og å tenke større enn bare sine egne prosjekter, sier Åsmund.  

Etter Eiendomsdagen har filmen blitt promotert i sosiale medier. Per februar 2024 har filmen nådd over 1 million mennesker og har rundt 500.000 visninger. 

Se hele filmen her:

Skape nysgjerrighet 

Målgruppen til filmen er først og fremst barnefamilier som bor utenfor Drammen. Kanskje de etter å ha sett filmen går inn på drammen.no for å se litt mer om byen, eller legger til Drammen på finn.no-søket etter boliger. Rett og slett skape en nysgjerrighet for de som bor i Oslo og vurderer å flytte ut av byen for å få mer for pengene, eller andre på Østlandet som vurderer å flytte på seg.  

– Filmen løfter frem Drammen som et godt alternativ å flytte til. Det er god plass, en kompakt by med alt i nærheten. Spesielt én scene i filmen er veldig beskrivende, og det er når de står på t-banen i Oslo på vei for å stå på ski i marka, og alle står med ski som sild i tønne. Det trenger man ikke gjøre i Drammen, sier Åsmund.  

Disse har vært med på å finansiere filmen:

  • Eiendomsdagen
  • Drammen kommune 
  • Quality Hotel River Station 
  • Fevang Eiendom 
  • NBBO 
  • Bane NOR Eiendom 
  • Gateway Studios 
  • Vestaksen Eiendom 
  • Stykket Holding 
  • Union Eiendom