Både produsentene og kundene elsker Bondens marked på Bragernes torg. Her kan du la deg friste av alt fra tradisjonsbakst til gode kjøttprodukter rett fra produsenten, honning, gløgg og mye annet.
Elins drøm er blant produsentene på Bondens marked. Hjemme på gården på Skollenborg lager hun flere ulike slag knekkebrød for hånd. Høysesongen for knekkebrødsalget hennes er fra september til jul, og på Bondens marked på høsten har hun i tillegg med seg en veldig populær gløgg.


- Det ser ut til at mange liker å kose seg med gløgg gjennom hele høsten, ikke bare til jul! Når vi begynner å ha med gløgg på markedet så er det flere som hamstrer for å ha nok til over jul, sier Elin.
- Vi fra Bakke gård er stort sett på Bondens marked i Oslo, Asker og Drammen, men det er noe helt spesielt med Drammen. Her er det alltid mye folk og det er mange faste kunder som kommer innom for å handle og slå av en prat med oss, sier Anne Karin.
På gården på Simostranda er både Anne Karin og mannen hennes heltidsbønder. I tillegg til melke- og kjøttproduksjon, har de også et bryggerhus hvor de produserer tradisjonsbakst i en vedfyrt bakerovn. Selv med mer enn nok å holde fingrene i på gården, har Anne Karin vært med på å koordinere Bondens marked helt fra den spede starten i 2007. Den varme junidagen når vi møter henne på torget, er mannen hennes på Bondens marked i Asker. Det hender de må dele seg for å få vært med på de viktige markedene.
- Det er flere av produsentene som har vært med siden starten, men også mange som har kommet med underveis. Gjennom årene har vi blitt godt kjent, så for oss så er Bondens marked både et sted hvor vi møter venner og kollegaer og et sted for å selge varer, sier hun.

Populær tradisjonsbakst
Sigdalskling, en nydelig lefse med smør og sukker, er et produkt som Bakke gård alltid må ha med seg til markedet i Drammen. Det er nemlig en absolutt bestselger blant moinger og sigdølinger som har flyttet til Drammen.
- Hvis vi hadde kommet uten Sigdalskling hit så hadde det nok blitt ramaskrik, sier Anne Karin og ler. Hun legger til at de også har andre bakstprodukter som har blitt veldig populære.
- Vi omsetter faktisk mer på tilleggsproduktene våre nå, enn på resten av produksjonen på gården.

Kjeksene «Groviser» er blant de nyeste produktene fra Bakke gård. De har blitt veldig populære på kort tid.
Samarbeid med Byen Vår Drammen
Det er mange fornøyde ansikter å se i byen denne lørdagen. «Handelens dager», Bondens marked, «tøffetoget» sine første turer for sesongen og strålende solskinn gjør at folk i alle aldre har funnet veien til sentrum.
Byen Vår Drammen har siden oppstarten hatt et tett samarbeid med Bondens marked. Sentrumsleder Helle-Stine Høvås er ikke i tvil om at Bondens marked er viktig for byen.
- Bondens marked er ekstremt hyggelig tilskudd til bylivet i sentrum. Det skaper aktivitet og en god atmosfære i sentrum, sier Helle-Stine.

Foto: Pia Sønstrød

Foto: Pia Sønstrød

Foto: Pia Sønstrød
Du har akkurat lest en artikkel publisert i NBBO-bladet Nr. 2 - 2021. Du kan lese hele magasinet her.
Du er kanskje også interessert i?

Smått kan bli godt
Små uterom kan bli utrolig flotte, om vi setter fantasien i sving. La deg inspirere av Henriette Bergems ideer for å skape trivsel der uteplassen er begrenset.

Påskeaktiviteter for store og små
Vi har hentet inspirasjon til påskeaktiviteter for store og små fra matprat.no og ifi.no

Våryr elvelangs
En ting som kjennetegner våren i Drammen i aller høyeste grad, er at drammenserne tar i bruk den flotte gangstien langs elva.

Eiker juletreskog
På Skjøl gård i Vestfossen har det vært gårdsdrift siden slutten av 1800-tallet. Her har det vært både melkekyr og kornproduksjon, men i 1995 etablerte Karl Henrik Hals Eiker Juletreskog, og de første juletrærne ble plantet.

Vinterstemning i Drammen
Fotograf Pia Sønstrød har fanget inn vinterstemningen i Drammen med sitt kamera.

Øker med ett juletre hvert år
Øker med ett juletre hvert år JOURNALIST Reidar Heieren FOTO Annmari Lysgård I Annmari Lysgård og familiens over hundre år gamle villa på Geithus, er det plass til mange juletrær. I alle fall så mange at antallet har økt hvert år siden 2013. -Den dagen grensen for hvor mange trær vi har plass til inne…

Økologisk vintermat fra Sylling
Økologisk vintermat fra Sylling Tekst og foto: Reidar Heieren Gradvis har paret realisert sine egne ideer om hva slags rolle gården skal spille i moderne tid. -Vi hadde ingen romantiske eller blåøyde drømmer om å bo på en koselig gård på landet. Det var snarere gründer- og skaperånden i oss begge, som var utgangspunktet. Det…