Gleder seg til mimring med gamle helter

Lørdag 17. juni er legendelagene til SIF og MIF klare for kamp! For Mr. Godset, Rune Marthinsen, er rivaliseringen mellom de to lagene noe helt spesielt. Han tror Tidenes Ælv Classico blir en morsom kamp.

Kine Myrvold Olsen og Cecilie Bergli

– Jeg synes dette er en flott tiltak, og responsen er god både blant publikum og tidligere spillere. Vi gleder oss til dette, sier Rune Marthinsen.

Rune har vært ansatt i Strømsgodset siden 1993, jobbet som frivillig en stund før det og har vært supporter enda mye lenger. Han regnes for å være Mr. Godset, og har også tilført noen av landets fineste supportersanger gjennom C-laget. I Strømsgodset bidrar både han og de andre i administrasjonen med å få til gjennomføringen av Tidenes Ælv Classico, i samarbeid med MIF og Joakim Throndsen.

Med C-laget har Martinsen gitt Godset en solid katalog av supportersanger.

Klemmer og historier

Han gleder seg utvilsomt til å møte mange av spillerne, trenerne og lederne igjen – og til selve «happeningen» kampen må regnes for å være.
– Mange reiser langveisfra for å delta på dette, og det blir nok mange klemmer og enda flere historier. Dette er jo et show, så jeg håper vi klarer å lage en skikkelig ramme rundt arrangementet og at det kommer masse folk, sier Rune.

På spørsmålet om det er noen av spilleren han gleder deg litt ekstra til å se i aksjon igjen, kommer svaret kjapt.
– Jeg gleder meg til å se alle, de brune også. Men Rune Hagen var jo alltid en stor favoritt for meg, og det blir stas å se han mate Flo og Johnsen med innlegg. Og Storflor på den andre kanten… Wow! Så får vi se om «Slakter´n», Lasse Olsen, har beholdt farta si og om Ousman får på seg drakta, sier Rune.

Lite topper Johnsens dobbel

Det er ikke tvil om at han alltid håper på seier for Godset, men han lover å ikke gå helt i kjelleren om Mjøndalen trekker det lengste strået i Tidenes Ælv Classico. I alle sine år som SIF-supporter, har Rune opplevd mange oppgjør mellom de brune og blå.

– Tidenes Ælv Classico for meg er jo semifinalen på Marienlyst i 1991. Odd Johnsen ble den store helten da han senket gamle lagkamerater med to flotte hodestøt. Det er ingenting som kan toppe det. Ellers har jo Mjøndalen vært sterke i disse oppgjørene og har best statistikk. Det smerter selvfølgelig et blått hjerte, så det er jo mange vonde minner også. Men alt oppveies av Odd Johnsens dobbel på den vidunderlige septemberkvelden i 1991, sier Rune.

Når drakta kommer på, enten den er brun eller blå, betyr det noe. Det er god grunn for både Rune og alle andre supportere til å glede seg til å se gamle helter i aksjon igjen.

Marienlyst stadion er klar for fotballfest!

Lørdag 17. juni forvandles Marienlyst stadion til en legendarisk arena når gamle og nye helter fra Strømsgodset og Mjøndalen møtes til et fotballhistorisk oppgjør – én duell for å en gang for alle avgjøre hvem som er best i byen.

Et arrangement for både familien og supporter'n

Med fokus på lokalhistorie, identitet, samhold og rivalitet vil Tidenes Ælv Classico både gjenskape historiske og magiske øyeblikk, samtidig som det åpner for nye, store fotballopplevelser for nytt og gammelt publikum, og supportere fra begge lag.

Gamle helter på banen

På banen denne dagen står et all star-lag bestående av håndplukkede spillere fra begge klubbenes historie fra 50-tallet og frem til i dag.

Godsetgutta er klare til kamp!

Disse er klare på Godsets banehalvdel

Ulf Camitz / Lasse Olsen / Peter Kovacs / Øyvind Storflor / Odd Johnsen / Jostein Flo / Rune Hagen / Rune Temte / Ousman Nyan / Christer George / Helge Karlsen / Tor Alsaker-Nøstdahl / Kenneth Karlsen / Anders Michelsen / Kim André Madsen / Glenn Arne Hansen / Juro Kuvicek / Paal Christian Alsaker / Thomas André Ødegaard / Glenn Andersen / Thomas Sørum / Jørgen Horn / Jan Wendelborg / Marcus Pedersen Trener: Dag Vidar Kristoffersen

Disse er klare på Mjøndalens banehalvdel

Jonas Kortgaard / Stian Semb Aasmundsen / Egil Solberg / Tom Gulbrandsen / Vegard Hansen / Vamouti Diomande / Christian Gauseth / Boye Skistad / Bjørnar Øen / Herman Ekeberg / Pål Skistad / Thor Christian Nilsen / Mads Gundersen / Per Ivar Fornes / Bjarne K. Ingebretsen / Kevin Nicol / Lars Granaas / Bjørn Kongsrud / Saihou Sarr / Ulrik Arneberg / Kinni Grewal / Anders Rotevatn / Stian Ohr Trener: Ivar Hoff

MIF er klare for legendeoppgjøret

One night only

Et lignende arrangement har aldri før funnet sted i Drammen! For one night only vil publikum få oppleve gamle helter, signatur-finter, ikonisk feiringer og magi fra sine barndoms store fotballidoler når det inviteres til tidenes fotballfest i Drammen!

Program for dagen

🎬 12:00-15:00 Gatevors i Tollbugata.
Rekord Bar og Kings Arms inviterer til fest i gata med trubadur, allsang og god stemning. Åpent for alle. Les mer her

⚽️ 16:00 Kampstart Strømsgodset-Mjøndalen.
Kampen spilles over to omganger på 30 min, med en 30 min pause i mellom. I pausen blir det korpsmusikk og underholdning fra Håvard Lilleheie og Kristoffer Reinsfelt Arnesen.

🎉Afterparty på Kings Arms.
Fra kl. 18.00 vises VM-kvalikkampen mellom Norge og Skottland. SIF-spillerne kommer for "meet and greet" etter landskampen. Les mer her

Ta med familien eller vennegjengen på tidenes fotballfest i Drammen

Som medlem får du rabatt på billetter til arrangementet.

NBBO-pris kr 150,- // 200,- 

original_positiv_NBBO stolt sponsor