Ti bærekraftige julegaver

Vi nærmer oss årets mest intense gaveperiode - julen. Tenk kreativt og gi hverandre miljøvennlige og bærekraftige gaver. Her gir vi deg ti "grønnere" julegavetips !

1. Velg brukt

Ifølge en undersøkelse utført av FINN.no, øker interessen for brukte julegaver for hvert år som går. Si til venner og familie at du gjerne vil ha brukte julegaver dette året.

Sjekk hva de har på Fretex, FINN.no, TISE, loppemarkeder eller din lokale bruktsjappe.

2. Kulturopplevelser

Å gjøre noe hyggelig sammen med familien, gode venner eller kollegaer er noe som er fint å se frem til og som gir ekstra glede og energi i hverdagen.

Vi fortsetter det populære tilbudet med å sponse utvalgte konserter og teateropplevelser til medlemmene våre. Mange av disse tilbudene har begrenset med plasser og må bestilles via særskilte lenker, og man må av den grunn abonnere på vårt nyhetsbrev for å få tilgang.

3. Gi en gave med mening

Støtt en veldedig organisasjon. Det finnes utallig mange å velge blant, noen av de selger symbolske gaver du kan putte under treet eller du kan skrive et hyggelig kort hvor du forteller hvem som har fått årets julegave.

I år gir vi julegaver til Rett Fram Opplevelser og Barnas Stasjon Drammen. To lokale organisasjoner som jobber hver eneste dag for å skape aktiviteter og opplevelser for barnefamilier som blir holdt utenfor det sosiale fellesskapet som de fleste andre av oss tar som en selvfølge. De gjør juletiden lysere for mange ved å arrangerer julefeiringer og dele ut mat og gaver.

Nissen kommer selvfølgelig når det feires jul hos Rett Fram

4. Blomster og kranser

Blomster passer til alle anledninger, og det er alltid hyggelig å motta vakre blomster eller en lekker blomsterkrans til jul. Er du medlem får du 10 % rabatt hos Blå Blomster på Bragernes Torg

5. Spiselige gaver fra Reko Ringen eller Bondens Marked

Du kan søke etter lokale produsenter på Facebook (reko-ringen), deretter bestille direkte fra dem. Hent dine forhåndsbestilte varer til avtalt tid og sted. Her er det mye økologisk og bærekraftig for enhver smak. Mye godt og lokalproduserte varer kan du også finne på Bondens Marked på Bragernes Torg 2. og 9. desember.

Du kan finne mye godt på Bondens marked

6. Lag noe selv

Finn frem kreativiteten Kan du strikke? God på å ta bilder? God på å bake?

Ikke flink til noe? Kjøp deg noen Norgesglass. Bland ditt eget tacokrydder eller kjøp noen rødløk og sylt dem, vips, så har du en hjemmelaget gave.

7. Book bord på en restaurant

Å gå ut og spise sammen er alltid veldig hyggelig. Er du medlem kan du velge Jonas B. Gundersen på Bragernes Torg, her får du fersk italiensk og amerikansk pizza til medlemspris fra søndag til torsdag.

Hva med å gi bort en opplevelse til jul?

8. Gi et medlemskap i NBBO

Gir du bort et medlemskap i gave, kan det bidra til at mottakeren får oppfylt sin boligdrøm takket være forkjøpsretten. Medlemskapet har også mange gode fordeler som mottakeren kan benytte seg av i hverdagen.

En gave som gleder lenge!

9. Gi bort en leseopplevelse

Lest en god bok som du gjerne vil dele med andre? Gi bort de beste bøkene du har lest til de du er glad i.

10. Gi av din tid

Lag hjemmelagde gavekort og gi bort; barnepass, snømåking, husvask, handlehjelp eller andre tjenester som dine nære og kjære vil sette pris på å få hjelp til.

Tips:

Ikke pakk inn julegavene med glanset papir - det kan ikke resirkuleres.

Finn heller andre varianter som er bedre for miljøet.