Blomster med mening på Bragernes Torg

Bli med inn til Blå Blomster, den hyggelige blomsterboden på Bragernes Torg. Her vil Cecilie Husum og Nina Kristiansen skape en grønn oase og et sted hvor man kan komme innom for å hvile kroppen litt i godstolen og slå av en prat.

Tekst og foto: Cecilie Bergli

Cecilie og Nina skreddersyr blomster etter dine ønsker.
Cecilie og Nina skreddersyr blomster etter dine ønsker.

Legg turen innom torgboden og du blir møtt av to blide damer med hjerte for blomster, mennesker og nærmiljøet. Her finner du blomster til enhver anledning og kan få skreddersydd vakre buketter, kranser og oppsatser etter egne ønsker.

Blå Blomster er et prosjekt under Blå Kors livsmestring som fokuserer på arbeidstrening og inkluderende arbeidsliv. Butikkens overskudd etter driftskostnader og lønn, går til Blå Kors sitt viktige arbeid med oppvekst, avhengighet og inkludering.

NBBO har nå inngått samarbeid med Blå Blomster, og vi vil jobbe for å synliggjøre det viktige arbeidet Blå Kors gjør for vanskeligstilte i vårt lokalsamfunn.  I tillegg er det selvfølgelig ekstra hyggelig at samarbeidet kommer medlemmene til gode i form av rabatt i butikken.

Drømmen om en grønn oase

Cecilie Husum er ansvarlig for den daglige driften i Blå Blomster. Hun startet for fullt i mars i år og har siden den gang hatt hendene fulle med å få blomsterbutikken opp å stå, og ikke minst gjøre tilbudet kjent for byens befolkning. Cecilie forteller at det virkelig begynte å ta seg opp med bestillinger rundt påsketider.

– Plutselig fikk vi flere store oppdrag på sorgbinderi, konfirmasjon og bryllup. Da skjønte jeg at det var behov for en ekstra person med på laget for å kunne drifte butikken på en god måte fremover, forteller Cecilie.

I august ble Nina Kristiansen ansatt på fulltid og som fagansvarlig for alt av blomster. Nina har jobbet med blomster hele livet og interessen begynte allerede som 13 åring. Hun har drevet butikk på Konnerudsenteret i 16 år og er for mange et kjent ansikt bak bukettene. Nina synes de to utfyller hverandre på en god måte og er glad for at bedriften har to stødige ben å stå på.

– Vårt hovedfokus nå, er å få på plass en solid bedrift. Vi jobber knallhardt for at blomsterboden skal bli økonomisk selvbærende slik at vi kan gi stabilitet til de som er her på arbeidstrening og andre utplasseringstiltak, sier Cecilie.

Men jentene er ikke redde for å drømme stort. De har mange planer, ideer og visjoner for hva den enkle boden på Bragernes Torg skal kunne utrette.

– Vi har lyst til at det skal være en sosial, koselig, grønn oase på torget, og gjøre det så fint inne i butikken her, som det aldri har vært før, sier Nina.

Godt på vei mot drømmen om en grønn oase

– Vi henter og vi henter, den har vi vært i Røyken og henta, og vi har malt det, så vi prøver å ikke bruke så mye penger.

Selvplukk og gjenbruk

Det å drive blomsterbutikk i dag er ganske annerledes enn det var tidligere. Før fikk man ikke kjøpt blomster på butikken og man fikk ikke kjøpt krans på bensinstasjonen.

–  Så vi må rett og slett tenke på nye måter om det å selge blomster, vi må lage mer spennende ting og skreddersy, ikke masseprodusere, sier Cecilie.

De lager alt selv, og mye finner de ute i naturen. Kongler, avblomstret blåbærlyng og Lerk er elementer som blir flittig brukt i produksjon av kranser og buketter. Frivillige bidrar med plukking i skogen og privatpersoner kommer innom med kongler fra hagen. Det er jo både fint og bærekraftig. Har du kongler til overs blir Cecilie og Nina veldig glade for å få disse.

I prosessen med å gjøre butikken om til en praktisk arbeidsplass, og et godt rom for å vise frem alle de fine blomstene og plantene de har til salgs, har de hatt fokus på gjenbruk. Flere av møblene og innredningen har de funnet på finn.no, eller via andre kanaler hvor ting gis bort eller selges for en billig penge.

–  Vi henter og vi henter, den har vi vært i Røyken og henta, og vi har malt det, så vi prøver å ikke bruke så mye penger, sier Nina.

Cecilie og Nina har også bygget bakrommet og den nye uteboden selv. De er ikke redde for å brette opp ermene og ta i et tak for å få det slik som de ønsker. Og når folk kommer innom og skryter av uteboden, og lurer på hvor man kan få kjøpt en slik, da er det ekstra stas.

Blå Blomster kan levere:

  • Buketter og dekorasjoner
  • Sorgbinderi
  • Bryllupsblomster
  • Blomster til konfirmasjon, dåp, jubileum og fest
  • Blomster, planteslag, potter & interiør
  • Hagedesign, planlegging av hage, inngangsparti og terrasse.
  • Styling av kontorlokaler, både med friske planter, selvvanningspotter, og uekte blomster
  • Firmaavtaler med fast levering
  • Blomster- og kransekurs

Blå Blomster ønsker seg flere lokale samarbeidspartnere, er din bedrift interesser kan dere ta kontakt på bla.blomster@blakors.no

Et kinderegg

I november har Blå Blomster vært i drift i ett år. Cecilie forteller at de får utrolig mange positive tilbakemeldinger og de har på kort tid fått mange faste kunder.

– Nå har vi akkurat lagd nye brosjyrer som folk tar med og deler ut på arbeidsplassen og til venner, sier Cecilie.

Jentene er takknemlige for at folk ønsker de vel og at de skal lykkes. Mange uttrykker at de synes det er veldig hyggelig at det har kommet blomster på torget igjen.

– Vi skal forvalte våre midler på en god måte. Ved å utvikle butikken, ivareta aktivitetene for de som er på tiltak og bidra til et levende og inkluderende miljø i sentrum, det er et kinderegg, sier Cecilie. – tre i ett!

Blomster til enhver anledning

Kjøp blomster med mening du også. Medlemmer får 10% rabatt på alt i butikken og på alle bestillinger til ulike anledninger.