Serveringshyttene i vårt nærområde

Små og store kan skjønt være enige om at en kopp med rykende varm kakao og en nystekt vaffel gjør helgeturen ekstra hyggelig. I vårt område har vi flere hytter som tar imot turfolket med åpne armer.

Tekst: Cecilie Bergli - Markedskonsulent i NBBO

Tverken er lett tilgjengelig med eksempelvis vogn
Tverken er lett tilgjengelig med eksempelvis vogn

Tverken:

Tverken er serveringshytten som kan nås fra mange ulike utgangspunkter i Finnemarka, den er derfor et ypperlig turmål for småbarnsfamilier, deg som er ny til skogsturer og den vante markatraveren. Om du skal besøke Tverken for første gang er parkeringsplassen på Landfalltjern et fint sted å starte turen. Her følger du en bred grusvei hele veien, og du kan fint ha med vogn til de minste. Den ca 3 km lange gåturen har en jevn stigning og litt i overkant av 150 høydemeter totalt. Når du endelig har kommet frem til venter det både nystekte vafler, kaffe og kakao.

En annen vri på turen er å starte i Drammen Skisenter, her kan du få mange høydemeter gratis ved å ta skiheisen opp til toppen, for å så følge en fin grusvei i underkant av 2 kilometer inn. På sommerstid kan du også ta heisen ned igjen og nyte vakker utsikt over Drammensdalen. En enkelttur med heisen koster 100 kr.

På vinterstid går det rikelig med skiløyper forbi hytta og det er alltid godt med plass og fyr på peisen om man ønsker å legge inn en liten vaffel- og varmepause på turen.  

Tverken er ofte utleid til skoleklasser og idrettslag og et perfekt sted for avslutninger, teambuilding-aktiviteter og sosialt samvær med større grupper.

Åpningstider

Lørdag og søndag fra 10:00 - 15:00
med unntak av skolens ferier og helligdager.

For løpende oppdatert informasjon, ta en sjekk på Facebooksiden 

Stronghytta:

Det mest populære utgangspunktet for å besøke Stronghytta er Spiraltoppen. Her kan du nyte nydelig utsikt over Drammen før eller etter turen. Selve turen er en kort kilometers gange på grusveier som er godt tilrettelagt for alle, og etter ca 20 minutter kommer den splitter nye hytta til syne bak en sving.

I 2018 raste deler av taket på Stronghytta sammen, det ble da besluttet at den gamle hytta skulle rives for å bygge en ny. Etter fire år med arbeider kunne man endelig åpne dørene, lørdag 12. februar 2022.

Vaffelen smaker ekstra godt på en solskinnsdag

Den nye hytta har plass til ca 60-70 mennesker innendørs. Bak disken står foreldre fra idrettslagene i Strong IL klare med nystekte vafler, sjokolade, kaffe, kakao og brus. I våres lanserte hytta konseptet «suppetirsdag». Første tirsdagen i måneden serveres det rykende varm suppe med nystekte rundstykker mellom 17:00-20:00. Suppetirsdagen har blitt en skikkelig snakkis, et populært tilbud for både små og store og et konsept hytta vil videreføre fremover.

Hytta er tilrettelagt for alle med blant annet heis opp til 2. etg. Her er det overnattingsmuligheter til 30 personer og hytta kan leies av både private, bedrifter, lag og foreninger.

Åpningstider

Lørdag og søndag fra 10:00 - 15:00
Første tirsdagen i måneden serveres det suppe fra 17:00 - 20:00
For løpende oppdatert informasjon, ta en sjekk på Facebooksiden 

Landfallhytta:

Med nydelig utsikt over Landfalltjern troner Landfallhytta. Et turmål du enkelt kan nå med bil og et ypperlig utgangspunkt for korte eller lange skogsturer. Hytta drives av Magne Bergland, som kjøpe den helt tilbake i 1993.

Landfallhytta er åpen hver lørdag og søndag og alle røde dager fra 11-18 hele året. Her får du kjøpt vafler, kaffe, brus og sjokolade og på søndagene serveres det middag fra kl 13:00, en perfekt avslutning på søndagsturen.

Landfallhytta har også en egen Facebookside hvor de jevnlig oppdaterer menyen sin.

Landfallhytta er åpen hver helg, hele året

Skjoldhytta og SIF-hytta

Fra Olsrud parkering på Konnerud er det kort vei inn til både SIF-hytta og Skjoldhytta, terrenget er flatt, noe som gjør et besøk til hyttene lett tilgjengelig for alle og enhver.

Skioldhytta ligger idyllisk til helt nede ved Steglavannet slik at den nystekte vaffelen og en kald brus gjerne kan nytes med et bad på sommerstid, og om vinteren kan du skli over vannet på ski. (Så lenge det er nok snø, så klart) Skioldhytta har åpent alle søndager 11-15 når flagget er heist. Med unntak av skoleferien og høytidsdager. Hytta har en egen Facebookside hvor du holdes oppdatert på åpningstider og det som skjer.

Nabohytta, SIF-hytta holder åpent søndager fra 10-15 fra slutten av august og frem til påsken, og er særlig et populært turmål på vinterstid. Om sommeren er SIF-hytta ofte leid ut til konfirmasjoner, bursdager og festlige anledninger.

Hellashytta

Hellashytta ligger meget sentralt plassert i Strømsø-åsens turnett, og du kan nå hytta fra toppen av Austad, fra Hadelandsdammen på Konnerud eller Konnerud skistadion.

Om du starter turen fra Austad kan du følge en bred grusvei som er godt tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. Hytten holder åpent hver søndag mellom 10:30 og 15:00 med unntak av sommerferien. Her serveres det nystekte vafler, kaffe og brus.

Eiksetra

Eiksetra er en betjent DNT-hytte som ligger ved Garsjø i Lier kommune, ca 20 minutters kjøring fra Drammen Sentrum. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for turer innover i Finnemarka, og et perfekt sted for barnefamilier å tilbringe dagen. Her finnes det både Tarzanløype og villmarkscamp med gapahuk. Det er kort vei til flere gode fiskevann og på sommerstid kan du nyte et forfriskende bad.

Om vinteren ligger en velegnet akebakke rett ved parkeringsplassen og et flott skianlegg med lysløype står klart for å ta imot ivrige skigåere så fort kuldegradene og snøen melder sin ankomst. Eiksetra drives av eget DNT-vertskap og har ofte et litt bredere serveringstilbud enn de andre markahyttene. På menyen kan du finne rømmegrøt, karbonadesmørbrød og andre godsaker. Hytta er godt tilrettelagt for rullestolbrukere med rampe opp til sanitæranlegg med tilhørende toalett. Det er også rampe opp til hoveddør og kafeteria.

Det er mulig å overnatte på Eiksetra, hytta har 9 sengeplasser fordelt på tre rom. Disse kan bestilles gjennom DNT.

Hytta har fast åpent hver søndag fra 13:00 – 16:00, men holder sommerstengt i juli. Innimellom åpnes serveringen både lørdager og midtukes, informasjon om dette og hva som står på menyen finner du på Eiksetra sin Facebook side.

Eiksetra, betjent DNT-hytte i Lier

GOD TUR!