Hvilken solskjerming skal jeg velge?

Er du lei av å komme hjem til altfor varm og tett inneluft etter at solen har stått på hele dagen? Da kan det lønne seg å gå til innkjøp av solskjerming. Vi gir deg en liten innføring i de mest solgte produktene på markedet.

Tekst og bilde: Kjells markiser

Frode Syvertsen hos Kjells markiser
Frode Syvertsen hos Kjells markiser

«Redusert varmeinnslipp og svalere innetemperatur» kom bare på en tredjeplass i en stor undersøkelse over de viktigste behovene solskjerming dekker for nordmenn.

– Det var litt overraskende for oss. Når sola skinner tror vi nok redusert innetemperatur likevel er viktigst, sier Frode Syvertsen, markedskoordinator i Kjells Markiser.

Utvendig solskjerming er aller best egnet til dette formålet da de fleste typene reduserer varmeinnslippet gjennom vinduene med inntil 90 %. Av de innvendige er Duette®/doble plisségardiner best med inntil 50 % reduksjon.

Men hvilken skal du velge? Frode forklarer noen av de viktigste fordelene:

Screen

Kan enkelt forklares som en avansert utvendig rullegardin med perforert duk som gir bra utsyn, men likevel holder ca. 90 % av solvarmen ute.

Varianten som har sideskinner med en glidelås liknende sammenkobling til duken, kalles Zip Screen, og er vårt mest solgte produkt.

Zip Screen tåler vesentlig mer vind, opp mot storm, og gir en strammere, penere duk. Den vanligste duk-perforeringen er 3 %, som gir god innsynsskjerming (mindre når det er lyst inne og mørkt ute) uten at det går på bekosting av innelyset.

– Dette er nok det som overrasker mange, forteller Frode.

Screen leveres i flere betjeningsalternativer fra manuelt, bryter- eller fjernkontroll-styrt til app- og/eller smarthus-styring med eller uten sol- og vind-automatikk.

Screen er et stilrent produkt med lekker integrering i fasaden, noe som også bidrar til at dette er nordmenns solskjermings-favoritt.

Derfor er utvendig solskjerming best for redusert varmeinnslipp: 

 • Den lave solbuen i Norge gjør at sola skinner på og gjennom vinduene selv midt på dagen midtsommers.
 • Et typisk to glass-vindu vil da kunne slippe inn ca. 500 watt varme pr m2 vindu.
 • Allerede ved kun 4 m2 vindusflate vil varmeinnslippet tilsvare en 2.000 watts varmeovn på fullt.
 • Utvendig solskjerming stopper ca. 90 % av varmeinnslippet før det kunne sluppet inn.
 • Det er målt opp til 12 graders differanse i innetemperatur med og uten solskjerming.

Markiser

Her er det to grupper, terrassemarkiser og vindusmarkiser.

På bildet under vises en terassemarkise, denne skygger for vinduene bak og vil redusere varmeinnslippet tilsvarende en screen. Denne typen markise velges imidlertid normalt for økt terrassekos da den gir behagelig og svalende skygge når solvarmen og/eller blendingen blir ubehagelig. De fleste liker å spise ute, men ikke i solsteken. En terassemarkise luner også om kvelden og redder utefesten hvis det skulle komme regn. Den forlenger utesesongen i begge ender, og enda mer med terrassevarmer.

Terassemarkisen skjermer for solen og gir deg en lun uteplass på kveldstid

Duette®/doble plisségardiner:

Hulrommet i hver av de doble plisséringene isolerer godt mot varmeinnslipp i sommerhalvåret og mot kuldeinnslipp om vinteren. Størst effekt oppnås med høy grad av lystett stoff.

Velges up & down funksjonen kan den gi vinduet klart glass oppe og/eller nede for godt utsyn, men redusert innsyn. Leveres i over 200 farger/stoffkvaliteter. Disse fordelene, sammen med tidløst design gjør Duette® til markedslederen innen innvendig solskjerming/interiørgardiner.

Plisségardiner kan skreddersys til ethvert behov

De viktigste grunnene for investering i solskjerming:

 1. Fjerner sjenerende sollys.
 2. Mørkere soverom som gir bedre søvn.
 3. Redusert varmeinnslipp og svalere innetemperatur.
 4. Hindrer gjenskinn på TV – og andre skjermer.
 5. Redusert innsyn.
 6. Redusert falming av møbler og gulv.
 7. Mer og behageligere terrassekos.
 8. Dekorativ verdiøkning på boligen.

Du har fast 40 % medlemsrabatt*

Avtal gratis befaring ved å fylle ut skjema på kjellsmarkiser.no eller ringe 93 500 800

*Gjelder ikke eventuell montasje, samt noen få spesialprodukter.

Kjellsmarkiser_hovedlogo_svart_rgb