Åtte enkle sparetips for alle

Mat, lån, strøm og andre ting blir stadig dyrere. Små grep kan til syvende og sist gjøre mye, og derfor har vi samlet noen enkle sparetips her.

Tekst: Kine Myrvold Olsen

Planlegg dagligvareinnkjøpene - spar penger.
Planlegg dagligvareinnkjøpene - spar penger.

Det er mange som kjenner på at det ikke er bare-bare å få økonomien til å gå rundt i disse dager. At maten blir dyrere og renta går opp, er det ikke så mye å få gjort noe med. Det som derimot er enkelt å gjøre, er noen små og smarte grep som gjør at noen kroner her og der kan bli spart. Til sammen utgjør det plutselig en hel del.

 

  1. Sjekk om du kan få lavere rente i en annen bank enn den du bruker i dag.
  2. Gå gjennom alle forsikringer for å se om du kan få de billigere hos en annen tilbyder.
  3. Ukeshandling er smart for mange. Planlegg ukens middager, lag en god handleliste (og hold deg til den) og dra på butikken. På den måten unngår du de impulsive småkjøpene.
  4. Sjekk «dato»-disken på matbutikken. Ofte kan man finne god og billig mat her - som også kan spises etter datostemplingen.
  1. Abonnerer du på flere streamingtjenester? Det kan være du ikke trenger å ha alle samtidig. Si opp den eller de som du ikke trenger akkurat nå.
  2. Har du andre abonnementer som du ikke bruker? For eksempel på treningssenter eller andre ting? Da er det like greit å si dem opp.
  3. Kjøp brukt og selg ting du ikke bruker. På finn.no og Tise er det mange skatter å finne. Kanskje har du noen skatter selv som du kan legge ut for salg?
  4. Finn inspirasjon hos andre. I dagens digitale verden kan du hente god inspirasjon og finne en rekke tips fra folk som har latt det gå sport i å spare penger. Kanskje det er noen der ute som de samme målene som deg?

Tips til noen du kan følge på Instagram:

@mariethrane - forfatter av Middag for 25 kroner - deler tips til billig matlaging.

@langhelghverhelg - småbarnsfamilie med flere konkrete sparemål og tips til hvordan disse nås.

@pengesnakk - jobber for å oppnå økonomisk frihet, og deler hvordan hun lever for å oppnå dette.

@hvordan_bli_rik - tipser om hvordan du kan få mer glede ut av pengene dine og få lønna til å vare hele måneden.