Strømtips fra Kraftriket – ditt lokale energiselskap!

Reduser ditt strømforbruk, følg med i Kraftriket-appen.

Tekst og bilde: Kraftriket

May Britt Andersen og de ansatte i kraftriket har sett en stor økning i bruk av appen som viser strømforbruket i sanntid.
May Britt Andersen og de ansatte i kraftriket har sett en stor økning i bruk av appen som viser strømforbruket i sanntid.

Med Kraftriket-appen får strømkundene full oversikt over forbruket sitt:
– Det vil gagne totalt energibruk, men også individuelt for hver og en av oss.

Kraftriket-appen forteller deg blant annet når det lønner seg å lade elbilen og hvor mye strøm du bruker til enhver tid.

– Det er jo litt rart å si at vi vil hjelpe kunden med å redusere strømforbruket, når vi selger strøm, sier May Britt Andersen med et smil.

– Men det er jo det vi vil! Vi ønsker å gi kundene muligheten til å være bevisste på forbruket. Både for egen økonomi, men også fordi det er viktig for jordkloden vår at vi alle reduserer litt.

Fra lav til høy interesse

May Britt er merkevareansvarlig i Kraftriket, jobber på Hamar i Innlandet, og har vært i strømbransjen i 14 år.

Kraftriket ble etablert i 2017, og ble dannet av Valdres Energi og Ringerikskraft. I dag har Kraftriket ni lokalkontorer fra Telemark i Sør, Sogn i Vest og Orkland i Midt-Norge.

Kraftriket har inngått samarbeide med NBBO som gir medlemmene og kundene en gunstig strømavtale.

Hovedproduktet er strøm, men de selger også varmepumper og elbilladere. For May Britt har jobben endret seg ganske mye det siste halvannet året.

– Strøm har gått fra å ha lav interesse til å få skikkelig høy interesse, i form av leserinnlegg, nyhetssaker, debatter og engasjerte kunder, sier hun.

Dette merker de ansatte i Kraftriket både på antall kundehenvendelser og økt bruk av appen.

– De dagene det er høye priser og store medieoppslag går alle inn og sjekker appen. Vi har mange kunder som er innom appen hver eneste dag, og appen brukes til alle døgnets tider, forteller May Britt.

NBBO strøm fra Kraftriket

  • Heldigital spotprisavtale som følger spotprisen time for time
  • Påslag: Kun 3,37 øre/ kWh ink mva
  • Fast månedsbeløp på kr. 19,- (uansett antall målere)
  • Ingen bindingstid
  • Etterskuddsvis fakturering
  • Gratis App

Bestill her...

Viser strømbruket i sanntid

Kraftriket-appen ble lansert i februar 2021.

– Siden den gang har appen blitt forbedret med flere nye funksjoner. Kraftriket-appen er selvfølgelig gratis for alle våre kunder.  En populær tjeneste i appen er Smartlading.

– Appen overvåker strømprisene og lader automatisk når strømprisen er lav, sier May Britt.

Dette har størst effekt når du gjør det over tid. Det er alle de små tingene vi gjør i hverdagen som betyr noe, sier hun.

I appen finnes også en tjeneste som heter LIVE. Med LIVE kan du se hva strømforbruket ditt er i sanntid og du får varsling dersom strømforbruket ditt er høyt og når du går over i ny nettariff.

– Alle har blitt mer bevisste nå, på grunn av høyere priser. Du skrur kanskje ned termostaten en grad, og tenker på når du skal lade elbilen din.

– En person kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Hvis hver og en av oss blir bedre kjent med vårt eget forbruk, vil det gagne både totalt energibruk, men også individuelt for hver av oss, sier May Britt.

Med smartlading kan du lade elbilen når strømprisen er lav

Ønsker du hjelp til å komme i gang?

– Vi er nær kunden, og vil være personlige på den måten at de som trenger hjelp, kan ringe våre hyggelige medarbeidere på kundesenteret, eller komme inn på et lokalkontor og få god hjelp. Det er viktig å tilby det i den digitale verdenen vi lever i, sier May Britt.

I vårt område finner du det lokale Kraftriket kontoret i Vikersund sentrum.

Bytt til Kraftriket i dag

Det er enkelt å bytte strømleverandør, alt du trenger å finne frem er ditt målernummer.

Kundeservice hjelper deg på telefon 32 14 10 00

Kraftrike_RGB-01